EN

Baybora: Bugün yaşanan ekonomik yıkımın nedeni, Türkiye’nin alt yönetimi oluşumuzdur.

KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora, Mayıs TV’de İsmet Özgürer’in Son Nokta programına katılıp değerlendirmelerde bulundu.

Baybora, TL’nin yabancı para birimi karşısında sürekli değer kaybetmesi sonucu adanın kuzeyinde yaşanan ekonomik çöküşün ana nedeninin, stabl bir para birimi yerine Kıbrıslı Türklere dayatılan Türk Lirası kullanımından kaynaklandığını belirtti. Baybora, “ En büyük yanılgı buranın normal bir ülkeymiş algısıdır, böyle bir şey söz konusu değil, burası Türkiye’nin bir alt yönetimidir ve bize dayatılanları yaşamamız bu olumsuzluklara en büyük etkendir” dedi.

KTÖS Mali Sekreteri Mustafa Baybora, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Baybora, Türkiye’deki rejimin ekonomik akıldan uzak kararları nedeniyle Türk Lirası’nın yabancı para birimler karşısında değer kaybettiğini, adanın kuzeyinde de aynı para biriminin kullanılması nedeniyle ise alım gücünün sürekli düştüğünü belirtti. Baybora, “Toplumda burası farklı bir ülke yanılgısı var, oysa burası Türkiye’nin bir alt yönetimidir ve orada alınan yanlış kararların buraya yansıması da kötü olmaktadır” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki rejimlerin Kıbrıslı Türklerin bağımlılığını artırmak ve kuzey Kıbrıs üzerinde söz sahibi olabilmek için sistematik bir takım politikalara imza attıklarına işaret eden Baybora, bundan kurtulmanın tek yolunun örgütlü mücadele, adada çözüm için mücadele etme ve uluslararası hukukun içinde yer almak olduğunu ifade etti.

“Son 20 yılda Kıbrıslı Türklere dayatılanlar tarihimiz boyunca bize dayatılanlarla kıyas bile kaldırmaz” diyen Baybora, bu koşullara gelmede başta UBP hükümetleri olmak üzere siyasi mekanizmanın suçunun büyük olduğunu belirtti.

“Yurtseverler olarak örgütlü mücadeleyi geliştirip sokağı beslemezsek bizi daha da kötü günler bekler” şeklinde konuşan Baybora, Kıbrıslı Türklerin önünde çok ciddiye alınması gereken bir seçim olduğunu kaydetti. Baybora, “Hem meclis hem de sokakta muhalefeti iyi örgütlemeliyiz” dedi.

Ülkede siyasi mekanizmayla rant çevrelerinin bir birlerini desteklediklerine de işaret eden Baybora, bu  yapıyla mücadelenin zor ancak imkansız olmadığını söyledi.  Ekonomik kalkınma ve toplumsal mücadelede Kooperatifçiliğin iyi bir model olduğuna vurgu yapan Mustafa Baybora, bu alternatifin ise hiçbir siyasi partinin manifestosunda yer almamasının düşündürücü olduğunu kaydetti.

“2022 çok daha zor olacak” şeklinde uyarılarda bulunan Baybora, ülkesini seven ve bu yönde gailesi olan tüm kesimlerin kötü gidişata son verilmesi için ortak mücadele yürütmesi çağrısında bulundu.

Baybora: Bugün yaşanan ekonomik yıkımın nedeni, Türkiye’nin alt yönetimi oluşumuzdur.
Başa dön