2007 yılında yapılan Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası’na işlerlik kazandırmak için hükümetler gerekli adımları atmaktan kaçınmaktadırlar.
Eğitimde örgütlü yetkili sendikalar hükümete ve eğitim bakanlığına seslenerek 2007 den beri hazırlanan yasanın işlevini sürdürebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmaması ve bundan dolayı eğitimin en önemli bacaklarından biri olan denetlenme değerlendirme yönlendirme kısmının eksik kaldığına dikkati çekti. KTÖS ve KTOEÖS tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle :
Değerlendirme, eğitim sürecinin en önemli aşamalarından biri olup, demokratikliğe, bilimselliğe ve objektifliğe dayalı olması için 2007 yılında yapılan Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası’na işlerlik kazandırmak için hükümetler gerekli adımları atmaktan kaçınmaktadırlar.
Bu yasada öngörülen siyasetten uzak kurul yapısı, tüm alanlara örnek olabilecek niteliktedir. Yapılması gereken yasada öngörülen denetmenleri istihdam etmek, 2009 yılında hazırlanan on bir tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçirmek ve yasada öngörülen başta “üst kurul” olmak üzere tüm bilimsel yapıları oluşturmaktadır. Bununla birlikte bu yasanın Öğretmenler Yasası altına alınması için yasal düzenleme yapmaktır.
Tüm bu işler dururken UBP’li Eğitim Bakanlığı öğretmen sendikalarını dışlayarak, yasal düzenleme yapmak için Kamu-Sen ile işbirliği yapmıştır. Hazırlanan uyduruk yasa değişikliği ile kurul anlayışı ortadan kaldırılarak yetki siyasilere devredilmek istenmektedir.
Masum gerekçeler arkasına saklanarak demokratik bir yasayı tekrardan partizanlığa bulaştırmaya, eğitimi bilimsellikten uzak dayatmacı bir anlayışla değerlendirmeye ve öğretmenlerin örgütleri olan öğretmen sendikalarını süreçlerden dışlamaya asla izin vermeyeceğimizi duyurur, meclisteki muhalefeti yanlışı düzeltmek için uğraş vermeye davet ederiz.
Saygılarımızla.
Tahir Gökçebel Şener Elcil
KTOEÖS Başkanı KTÖS Genel Sekreteri