EN

Barış İlkokulu’na yıldırım düştü, 9 Eylül İlkokulu’nda yangın çıktı

Güzelyurt’taki Barış İlkokulu’na yıldırım düştü. Olayın teneffüs saatlerinde olması olası bir kaybın önüne geçmiştir. Okulumuzda paratoner olması bir şanstır.  Elektrik ve elektronik sistemlerin harap olma ihtimali dolayısı ile Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri almalıdır.
Serdarlı İlkokulu’na 2018 yılında yıldırım düşmüştü. Aynı yıl 11 okulumuz sel felaketinden dolayı zarar görmüştü, deprem fizibilite raporu olan okul oranı %3.
Okulların sel, yıldırım, deprem ve yangın gibi felaketlere karşı dayanıklı hale getirilmesi için AB okul güvenliği mevzuatına uygun raporlanmasını ve gerekli yatırımların yapılmasını, şiddetli yağışların bir sel felaketine dönüşebileceği noktasında düşünüp, salgın hastalıklar ve su kaynakları ile ilgili önleyici önlem alınmasını birçok platformda belirttik. Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz
Bugün (4 Mart 2022) saat 11:00 sıralarında, Lefkoşa’da 9 Eylül İlkokuluna ait bir sınıfta faal durumdaki klimanın elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu yangın meydana geldi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu klimanın iç ünitesi tamamen, bir adet beyaz tahta ise kısmen yanarak, sınıfın duvarları ise islemek suretiyle zarar meydana geldi.
Dün Barış İlkokulu’nda bir doğa felaketi olan yıldırım düşmesini yaşamıştık, bugünde 9 Eylül İlkokulu’nda kısa devre sonucu yangın tehlikesi atlattık.
Okulların sel, yıldırım, deprem ve yangın gibi felaketlere karşı dayanıklı hale getirilmesi için AB okul güvenliği mevzuatına uygun raporlanmasını ve gerekli yatırımların yapılmasını, şiddetli yağışların bir sel felaketine dönüşebileceği noktasında düşünüp, salgın hastalıklar ve su kaynakları ile ilgili önleyici önlem alınmasını birçok platformda belirttik. Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.
9 Eylül İlkokulu  ve Barış İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve okul çalışanlarına büyük geçmiş olsun diyoruz.

 

Barış İlkokulu’na yıldırım düştü, 9 Eylül İlkokulu’nda yangın çıktı
Başa dön