EN

“IMAGİNE” Projesi yeniden başlıyor

Salgının başlangıcından bu yana, değişen sağlık ve güvenlik yönetmelikleri nedeniyle öğrencilerle ‘Imagine’ etkinlikleri askıya alınmıştı. Etkinliklerin sıkı bir sağlık ve güvenlik protokolüne dayalı olarak öğrencilerle devam edeceği bildirildi. Karşılıklı sınıfları ziyaret etmek ve öğrencileri Dayanışma Evi’nde bir araya getirmek için etkinlikler düzenlenecektir.

8 Kasım 2021 tarihinde Lefkoşa Ledra Palas ara bölgede yer alan Dayanışma Evinde (H4C) düzenlenen etkinliğe sendikamız KTÖS adına Şener Elcil, Emel Tel ve Burak Maviş katıldı.

Almanya Büyükelçisi Sn. Anke Schlimm, Genel Sekreter Özel Temsilcisi ve UNFICYP Başkanı / Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışman Yardımcısı Sn. Elizabeth Spehar ve Eğitim Teknik Komitesi Eş Başkanları Prof. Ersun İşçioğlu ve Prof. Dr. Michalinos Zembylas etkinliğe katılarak iki toplumdan öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren “Imagine” projesinin önemine değindiler ve desteklerinin devam edeceğini vurguladılar.

   

Etkinliğe ayrıca tüm öğretmen sendikalarından temsilciler, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ve PeacePlayers Cyprus’tan meslektaşlar ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak “Imagine” projesine destekleri belirttiler.

‘Imagine’ Projesi, Eğitim Teknik Komitesi’nin himayesinde Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ve Dayanışma Evi tarafından yürütülmekte ve Almanya Cumhuriyeti Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Proje aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) ve Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Kıbrıs Ofisi (OSASG) tarafından da desteklenmektedir.

Kaynak: AHDR

“IMAGİNE” Projesi yeniden başlıyor
Başa dön