EN

KTÖS, Birmingham’da NASUWT Genel Kurulu’na Katıldı

KTÖS 15-18 Nisan tarihleri arasında İngiltere ve Commonwealth ülkelerinde 290,000 üyesi bulunan Öğretmenler Sendikası NASUWT’un Birmingham’da yapılan yıllık konferansına katıldı.

NASUWT’un yeni başkanı Angela Butler, yaptığı açılış konuşmasında; pandemi sürecinden ve bu sürecin alışılmışın dışında bir dönem olduğundan bahsederek, özellikle öğretmenin iş yükünün bu dönemde daha da arttığını ve öğretmenlerin her zaman olduğu gibi, birçok belirsizlik içinde girilen bu süreci de çok iyi yönettiklerini belirtti ve tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Çeşitli etkinliklerin, toplantıların ve atölye çalışmalarının yapıldığı organizasyonda, uluslararası sendika temsilcilerinin katıldığı ‘’Dayanışma’’ konu başlıklı yuvarlak masa toplantısı da gerçekleştirildi.

Yuvarlak masa toplantısına KTÖS’ün yanı sıra, Bahreyn’den BTU, Zambiya’dan BETUZ, Honduras’dan COLPROSUMAH, Fransa’dan ESN ve UNSA, Irak’dan KTU, Kolombiya’dan FECODE ve JFC, Portekiz’den FNE ve FENPROF, Güney Kore’den KTU, Amerika’dan NEA, Nijerya’dan NUT, Zimbabve’den PTUZ, Uganda’dan UNATU ve İran’dan CCITTA öğretmen sendikaları da katıldı.

 

Konferansta 86 konuşmacı yer alırken bunların 42’sini kadın konuşmacılar, 25’ini ilk kez konuşmacı olarak katılan kişiler, 18’ini yeterli temsil edilmeyen gruplardan kişiler ve 8’ini ana konuşmacılar oluşturdu.

Her dönem olduğu gibi, konferansta tartışılan konular ve yapılan öneriler, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin öncelikli ve güncel sorunlarını/konularını yansıtmasını sağlamak adına üyelerin oylarına sunuldu.

 

Konferansta tartışılan başlıca konular:

  • Öğrenci davranışları
  • Covid-19’un öğretmen ve öğrenci ruh sağlığına etkisi
  • Denetimin sağlık ve iş yükü üzerindeki etkisi
  • Öğretmenlerin ücret yapıları
  • Yaratıcı ve pratik konuları korumak ve etkin kılmak
  • Öğretmen emeklilik planında yaş ayrımcılığının sonlandırılması

Konferans boyunca NASUWT ayrıca, ‘’Her İşyerinde Bir Ses’’, Covid-19 Pandemisinin hassas gruplar üzerindeki etkisi, tabloların ve verilerin kullanımı, okullarda performans yönetimi, okul temelli danışmanlık, Covid-19 pandemisinin maliyetinin finanse edilmesi, refah, öğretmenlerin karşı karşıya kaldıkları zorbalık ve tehdit davranışları, öğretmenlere yönelik kötü amaçlı iddialar, akademilerde kamu fonlarının kötüye kullanımı, sınav sistemleri, müfredatın bağımsızlaştırılması, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konu başlıkları tartışıldı.

KTÖS, uluslararası platformlarda Kıbrıs’ı temsil etmenin yanı sıra, evrensel eğitim değerlerini ve çağdaş eğitim politikalarını ve yöntemlerini üyeleriyle ve toplumla paylaşma misyonu çerçevesinde, çalışmalarına devam edecektir.

 

KTÖS, Birmingham’da NASUWT Genel Kurulu’na Katıldı
Başa dön