EN

“Acil olarak “Eğitim Bilim Danışma Komisyonu” oluşturulmalı, işbirliği şart”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Yenidüzen Gazetesi’ne verdiği mülakatta  “Acil olarak Eğitim Bilim Danışma Komisyonu oluşturulmalı, işbirliği şart” dedi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş:

“Acil olarak “Eğitim Bilim Danışma Komisyonu” oluşturulmalı, işbirliği şart”

“Okullar en son kapanan ve diğer alanlardan önce açılan kurumlar olmalıdırlar.  Bu anlamda işbirliğine dayalı bir planlamaya ihtiyacımız var” diyen KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, okul dışı ortamların denetimi ile topluma güven ortamı oluşturulması gerektiğini belirtti.

Okulların sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürülebilir bir eğitime kavuşması için KTÖS, KTTB ve KTOEÖS’ün birlikte Eğitim Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini anlatan Maviş, Perşembe günü toplantı yapacaklarını kaydetti.

Maviş, acil olarak “Eğitim Bilim Danışma Komisyonu” oluşturulması ve işbirliğine dayalı kararlar alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Okullar açılırken atılması gereken adımlara değinen Maviş, şöyle devam etti:

“Uzaktan eğitim döneminin analizi yapılmalı, yeni dönem bu veriler ışığında çocuğun sosyalleşme ve duygusal gelişimi de dikkate alınarak planlanmalıdır.

Hizmet içi kurslar da teknoloji okuryazarlığına daha çok yer verilmeli, aileler için de benzer programlar düzenlenmelidir.

Okullar öğretmen, yönetici, eğitim hizmetlisi kadroları ve alt yapı bakımından sorunsuz açılmalıdır.

Okullar açılmadan önce hijyen malzemelerinin okullara gönderilmesi hazırlık açısından önemlidir.

Her okula özel eğitim öğretmeni ve rehber öğretmen kadrosu açılması kapsayıcı eğitimi kolaylaştıracağı gibi dezavantajlı grupların eğitimi içinde pozitif katkı olacaktır.

Okullar yalnız başına akademik bilgi veren yerler değil, çocuğun sosyalleştiği, duygusal gelişim gösterdiği ve korunduğu yerlerdir. Bu yüzden okulun kapalı olduğu dönemde istismar ve ihmalleri tespit edebilmek için öncelikli çocuk koruma politikaları ile ilgili çalışma yapılmalıdır.

Eğitim Bakanlığı farklı varyasyonlara (tam eğitim, seyrekleştirilmiş, uzaktan) hazır olacak eğitim modellerinin hazırlığını tamamlamalıdır.”

Kaynak: Yenidüzen

“Acil olarak “Eğitim Bilim Danışma Komisyonu” oluşturulmalı, işbirliği şart”
Başa dön