EN

Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu Girişiminde Olumlu Gelişme

Kıbrıs Sorunu’nun çözümsüzlüğünün yarattığı sorunlardan biri olan karma evlilikler ve bundan doğan çocukların Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alamaması sorunu, bugün Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Constantinos Petrides ile ele alındı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yetkilileri ve avukatlarının katıldığı toplantı çok olumlu bir havada geçmiştir. Toplantıda Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı konusunda mağdur olan 5500 kişinin sorunları ele alınmıştır. KTÖS ve KTOEÖS’in organize ettiği büroda 15 Şubat 2018’den beri kabul edilen başvuruların ayrı ayrı gruplanarak oluşturulan listeler Bakan’ın bilgisine getirilmiş, yapılan resmi başvurularda karşılaşılan sorunlar ele alınmıştır.

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakan’ı Sn. Constantinos Petrides konuyu yakından takip ettiklerini, yasalar ve kurallar çerçevesinde sorun yaşayanlara yardımcı olduklarını vurgulamıştır. Öğretmen sendikalarının konu ile ilgili çalışmalarda Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile yakın temas içinde olmaları gerektiğini ortaya koymuştur.

Olumlu geçen toplantı sonunda yasalar çerçevesinde, mağdur olanların sorunlarını çözme konusunda karşılıklı çalışmalara devam edilmesi kararı alınmıştır.

 

Saygılarımızla,

 

 

       Şener Elcil                                                                                      Selma Eylem

KTÖS Genel Sekreteri                                                                       KTOEÖS Başkanı

Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu Girişiminde Olumlu Gelişme
Başa dön